Фирмено лого на ГЕИТ Радославов ЕООД Защити от пренапрежение

Вторични Защити от мълнии
Реална снимка от природата

Наши клиенти са:
- ЧЕЗ Разпределение АД
- Ехнатон - София
- ДП Ръководство въздушно движение - София
- ВР Комерс ООД - Габрово
- Лидер Пи Си ООД - Враца
- Елсвет ООД - Стара Загора
- ЕТ Евро Инженеринг - София
- Балкан САСТ ЕООД - София
- Комтек 2006 ООД - София
- АС ДС ООД - Плевен
- Бора Солюшънс ООД - София
- Български Енергийни Партньори ЕООД - София
- и много други фирми и частни лица от София и страната.За производителят

Фирмата е създадена през 1994 г. с основна цел, произ-водство на защити за прена-прежение. През 1997 г. се сертифицира по ISO 9001. Всички продукти са тествани съгласно стандарта EN 61643-11. За повече инфор-мация можете да посетите страницата на самия произ-водител.
Лого на производителя Хакел - Чехия
www.hakel.com


eXTReMe Tracker

ПРЕДЛАГАНИ ПРОДУКТИ

Всички предлагани продукти са производство на чешката фирма HAKEL и са с европейски произход. За повече информация можете да посетите тяхната страница на адрес www.hakel.com

Пълен каталог на всички предлагани продукти можете да изтеглите тук

В зависимост от важността на защита, продуктите могат да бъдат групирани в четири основни нива както следва:

- ниво І - във важни сгради като болници, банки, помпени станции, летища, станции на мобилни оператори и сгради с риск от опасност от експлозия;
- ниво ІІ - индустриални сгради, административни сгради, училища, супермаркети;
- ниво ІІІ - къщи, апартаменти, малки селскостопански постройки
- ниво ІV - сгради и помещения без присъствие на хора и вътрешно оборудване

В зависимост от мястото където са разположени отделните защити съгласно зоните на защита и риска от пряко или непряко попадение от мълния или влияние на електромагнитни полета се групират в следните типове защити:

- тип І - разположени на границата между зона 0 и 1 - това е най често мястото където инсталацията влиза в сградата;
- тип І+ІІ - разположени на границата между зона 0 и 1 - това е най често мястото където инсталацията влиза в сградата;
- тип ІІ - разположени на границата между зона 1 и 2 - мястото им е в етажни разпределителни табла във вътрешността на сградата;
- тип ІІІ - разположени в близост но консуматора и служещи за пряка защита на потребителя.

ВАЖНО    ВАЖНО    ВАЖНО

За улеснение на всички потребители, производителят използва следните цветове за корпусите на отделните защити:
- СИН цвят - за защити от тип І или в комбинация тип І и ІІ;
- ЗЕЛЕН цвят - за всички видове разрядници;
- ЖЪЛТ цвят - за защити тип ІІ;
- СИВ цвят - за защити тип ІІІ

Възможните приложения, са в жилищни, административни и производствени сгради, компютърни, телефонни, телевизионни мрежи, сателитни системи, системи за видео наблюдение, мрежи на мобилни оператори, оборудване в операционни зали в болници, всички видове електро транспорт и на всички места, където имаме електрически проводници.

За да имате 100 % защита трябва да използвате последователно защити от тип І, ІІ и ІІІ. Много често в практиката се чуват твърдения, че можете да монтирате само един тип и той ще Ви защити напълно.

Същото е валидно за правилото, че трябва да защитите всяка електрическа инфраструктура във Вашето съоръжение. например, ако имате един компютър, импулс от пренапрежение може да се появи по захранващия кабел на 220 волта, може да дойде от свързаната мрежа или от модем свързан с телефонната мрежа. За целта трябва да имате защити и на трите места от където се очаква постъпване на пренапрежение.

При сгради с изправна външна мълниезащитна инсталация, вероятността от поява на пренапрежение в вътрешните инсталации е по-голяма в следствие на факта, че при пряко попадение върху мълниезащита, токът който протича по нея ЗАДЪЛЖИТЕЛНО индуктира импулс във всички проводници в сградата. Може би единствено незасегната остава алармената инсталация поради факта, че се ползват много тънки кабели. За целта пълната мълниезащита включва както външна така позната ни, и вътрешна защита от пренапрежение.

Нашата продукция е насочена към крайния потребител, защото той в крайна сметка плаща оборудването или ремонта на уредите си. Ако разчитате на фирмите за компютри, видео наблюдение или тези продаващи бяла и черна техника, то допускате голяма грешка. за тях е по добре уредите Ви да изгорят, за да си купите нови. Ръце протриват и сервизите за подобна техника, защото през пролетния и есенния период клиентите са им хора пострадали от подобно явление.

И още нещо което малцина знаят - при включване и изключване на големи индуктивни товари/консуматори в електрическата мрежа се създават отново пренапрежения. Това са например големи електро двигатели, а най лесното за виждане са луминисцетните лампи в къщи, които също индицират пренапрежение. Та това комутационно пренапрежение води до влошаване на изолацията както в самите кабели, така и във Вашите уреди. Компютърните специалисти казват спокойно слагаме един UPS и сме готови, но фирмите които ремонтират подобни,устройства знаят, че пренапрежението повреждат батериите в тях и води до многократно скъсяване на живота им.

София - 1606,
бул. "Ген Скобелев" № 62, вх. Б, ет. 5, ап. 33

тел. 02 9804192
тел. 02 9804193

моб. 088 8242271
моб. 087 8242271

office@zashtiti.com
www.zashtiti.com

Присъединете се към Станете наш фен във Фейсбук


Заповядайте в нашата фейсбук страница Защити от пренапрежение"

Актуално


Нови защити за IT мрежи. Производство в Чехия от HAKEL. Устройства за мониторинг на изолацията


Платени
Банери
Покривни прозорци Велукс Фотоволтаични системи Съпруг под наем - едно решение за всяка жена Ако страницата Ви хареса, гласувайте за нас